Takhle dobrý tofu jsi ještě nejedla
28. září 20251 623
🧄 Sladko-pikantní tofu: Podávej s rýží nebo nudlemi, nebo jen tak. Já jsem použila měkké tofu - které nasákne omáčku jako houba.
Ingredience: 🔸 1 balení měkkého 🔸 1 lžička sezamového oleje (nebo jiný) 🔸 1 lžíce kukuřičného škrobu Omáčka: 🔸 4 lžíce sójové omáčky 🔸 2 lžíce rýžového octa (nebo citronové šťávy) 🔸 4 lžíce sirupu (např. agávový, javorový nebo datlový) 🔸 2 lžíce srirachy (nebo jiné chilli omáčky) 🔸 1 stroužek česneku (najemno) 🔸 2 cm čerstvého zázvoru (najemno) ⸻
🥢 Postup: 1. Tofu natrhej rukama na menší kousky.
2. Obal je v sezamovém oleji a kukuřičném škrobu.
3. Dej do horkovzdušné fritézy na 200 °C asi 15 minut, dokud nebude křupavé.
4. Mezitím smíchej všechny ingredience na omáčku a prohřej je na pánvi, dokud nezhoustne.
5. Tofu obal v omáčce.
6. Můžeš ozdobit jarní cibulkou a sezamem