Nadýchaní skořicoví šneci z kynutého těsta s polevou
19. října 202553
Recept na Skořicové šneky , co jsou masakr na šestou: 🔗Ingredience (12 ks): Kváskový základ (rozkvas): • 30 g droždí • 250 ml vlažného mléka ( já používám sójové) • 2 lžíce cukru • 3 lžíce pšeničné mouky Těsto: • 550 g pšeničné mouky • 80 g cukru • 100 g změklého másla • lněné vajíčko (2 lžíce mletého lněného semínka + 6 lžic vody) místo 2 vajec • špetka vanilky (použila jsem vanilkovou pastu) • špetka soli Skořicové máslo: • 150 g másla ( já používám rostlinnou rámu v kostce) • 20 g mleté skořice • 100 g třtinového cukru • velká špetka vanilky Krémový Lotus sýr: • 60 g změklého másla • 200 g krémového sýra ( já používám krémovou rostlinnou pomazánku od luntera) • 40 g moučkového cukru • 1,5 lžíce Lotus krému Před pečením: • 1-2 lžíce javorového sirupu • 3 lžíce smetany • rozdrcené Lotus sušenky ⸻
Postup: 1. Rozkvas: Do misky rozdrob droždí, přidej cukr a rozetři. Přilij mléko, vmíchej mouku a nech vzejít asi 15 minut.
2. Do mísy robota nasyp mouku, přidej rozkvas, lněné vejce, sůl a vanilku. Hněť cca 10 minut.
3. Přidej změklé máslo a hněť dalších 7–8 minut, dokud není těsto hladké a lesklé.
4. Přikryj utěrkou a nech kynout asi 1 hodinu.
5. Náplň: Změklé máslo smíchej s cukrem, skořicí a vanilkou.
6. Vykynuté těsto vyválej na obdélník, potři skořicovým máslem, sroluj a okraje dobře utěsni.
7. nakrájej na šneky cca 3 cm široké, vyskládej na plech s rozestupy.
8. Nech ještě 25 minut kynout.
9. Potři sirupem rozmíchaným se smetanou a peč 25–30 minut na 180 °C (horní/dolní ohřev).
10. Krém: Mezitím vyšlehej máslo, krémový sýr, moučkový cukr a Lotus krém.
11. Upečené šneky nech vychladnout, pak potři krémem a posyp rozdrcenými Lotus sušenkami.