🔗250g špaldové hladké mouky, nebo jen hladké 50g rozemletých mandlí, 200g rostlinného másla, 90g moučkového cukru (lze i krupice), špetka soli, špetka skořice 
 1. Ze všech ingrediencí zpracujeme nejlépe rukama tuhé těsto, necháme v chladu uležet nejméně 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. 
 2. Mezi dvěmi pečícími papíry vyválíme tenčí placku a vykrajujeme vykrajovátkem požadovaný tvar, který přendáme na plech vyložený pečícím papírem. 
 3. Pečeme 8-10 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.Vychladlé linecké cukroví slepujeme marmeládou, oříškovým máslem, krémem nebo Lotus pomazánkou (nejlepší 😀). Uchováváme v chladu. Linecké cukroví můžeme posypat moučkovým cukrem při podávání.