Jednoduchá čokoládová panna cotta
2. listopadu 2025861
Recept na čokoládovou panna cottu: 🔗Ingredience (na cca 2 porce): – 250 ml plnotučného kokosového mléka (z plechovky) – 80 g kvalitní hořké čokolády – 1 lžíce sirupu – 1/4 lžičky agaru (agar-agar prášek) ⸻
Postup: 1. Do kastrůlku dej kokosové mléko, cukr a nalámanou čokoládu.
2. Přidej agar a dobře promíchej.
3. Zahřívej na středním plameni a míchej, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nezačne jemně probublávat (cca 2–3 minuty).
4. Jakmile je směs hladká a agar rozpuštěný, stáhni z ohně.
5. Nalij do formiček nebo misek (můžeš lehce vymazat olejem).
6. Nech ztuhnout v lednici minimálně 4 hodiny – ideálně přes noc.