Zdravé pečení: Afrika řezy z mrkve a banánu ocení i dietářky
23. května 202153 244
U těchto Afrika řezů se vám rozhodně nestane, že by těsto bylo příliš suché. Šťavnatá buchta totiž obsahuje mrkev i banán, což jí dodává vláčnou konzistenci a přirozeně sladkou chuť. Tohle zdravé mlsání si mohou dovolit i dietářky!
Suroviny
Těsto:
200 g cukru
200 ml oleje
3 vejce
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 lžička sody
2 lžičky skořice
125 g jemně strouhané mrkve
125 g rozmačkaného banánu
50 g strouhaných ořechů
Krém:
100 g změklého másla
100 g cukru moučka
250 g tvarohu
1 vanilkový cukr
4 lžíce mleté ořechy na posypání (3–4 lžíce)
Postup přípravy receptu
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme banán, mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici a oříšky. Promícháme.
Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 175 °C.
Po vychladnutí natřeme krémem a posypeme ořechy. Necháme ztuhnout v chladu.
Krém: Máslo vyšleháme s cukry a tvarohem do hladkého krému.