Pikantní cibulová marináda třeba na grilovanou krkovici
16. července 202126 880
Grilovaná krkovička
Grilované maso je dobrota - a k dokonalosti ho může dovést skvělá marináda! Tato pikantní cibulová marináda dodá extra šťávu třeba krkovici, ale také vepřovým kotletám nebo kuřecím stehnům. Výsledek zaručeně potěší všechny náročné jedlíky.
Suroviny
6 plátků vepřové krkovičky (à 200-250 g)
olej
Marináda:
2 drobně nasekané cibule
4 lžíce oleje
3 lžíce vinného octa
2 lžíce kečupu
1 lžíce worchesteru
špetka pálivé papriky
stroužek česneku
1 lžička pepře
sůl
cukr
oregano (nebo majoránka)
petrželka
Postup přípravy receptu
Vše smícháme a plátky krkovičky naložíme do marinády. Ponecháme je v ní několik hodin, nejlépe přes noc.
Před dalším zpracováním vyjmeme krkovičku z marinády, osušíme ji a pak na olejem potřeném rozpáleném grilu každý plátek po obou stranách 5 minut opékáme. Podáváme s chlebem nebo bramborem.