Osvědčená klasika dotažená k dokonalosti: Ochutnejte hovězí na žampionech
8. prosince 202199 153
Hovězí na žampionech je klasika mezi českými omáčkami, která si rozhodně zalouží místo mezi vašimi oblíbenými jídly. Lahodný pokrm chutná skvěle také s hříbky, jako přílohu doporučujeme vařenou rýži.
Suroviny:
500 g hovězího masa (použila jsem kližku)
250 g žampionů
50 g slaniny
1 velká cibule
mletá paprika
1 lžíce mouky
sůl
pepř
olej
bujonová kostka
Postup přípravy receptu:
Na trošce oleje rozehřejeme pokrájenou slaninu a zpěníme cibuli. Přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme, do šťávy přidáme na větší kousky nakrájené žampiony, zahustíme moukou, rozšlehanou v trošce vody a necháme provařit.
Vložíme zpátky maso a prohřejeme. Na talíři posypeme cibulovou natí.