Ochutnejte balkán a zkuste řecké voňavé citrónové kuře
Vyhlížíte léto a těšíte se na dovolenou? Přibližte se balkánskému podnebí i kultuře a ochutnejte voňavé a svěží citrónové kuře podle autentického receptu.
Suroviny:
350 g kuřecích prsou
5 stroužků česneku
rozmarýn
sůl
grilovací koření
šťáva z 1 citrónu
2 malé cukety
proužky červené cibule
Postup přípravy receptu:
Kuřecí prsa nakrájíme na hranolky, očištěný česnek na plátky, oloupanou cuketu nakrájíme na tenčí kolečka.
Na rozpáleném oleji opečeme kuře, jakmile se zatáhne, tak osolím a posypu rozmarýnem (neměla jsem čerstvý, tak jsem použila sušený prášek), trochou grilovacího koření, promícháme a přidám česnekové plátky a citrónovou šťávu.
Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
Maso přeložím na teple místo a do šťávy po vařeni přidám nakrájenou cuketu, případně trochu oleje. Zasypu grilovacím kořením (cuketu jsem ani nemarinovala ani nenechala vypotit), trochu podusit do měkka.
Na závěr smíchám cuketu s masem a posypu proužkem červené cibule. Jíme s tmavým pečivem a zapíjíme bílým vínem.