Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem | Toprecepty | Stream

Italská zapečená cuketa s mletým masem. Buon appetito!

19. září 20219 635
Cuketa je zdravá a v kuchyni všestranně využitelná zelenina, která chutná skvěle syrová, ale ještě lépe zapečená. Naplňte ji směsí mletého masa a sýra a budete se oblizovat až za ušima. Suroviny 3 střední cukety 500 g mletého masa 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce rajčatového protlaku (dužina z dvou cuket) sůl pepř lžička pálivé papriky 2 lžíce hladké mouky 1 vejce 150 g eidamu (v celku) nebo balíček plátků Postup přípravy receptu Do hluboké pánve nebo hrnce dáme dvě lžíce oleje, cibuli nakrájenou na kostičky a lehce osmažíme. Přidáme mleté maso, česnek, protlak, pepř a papriku. Promícháme, chvíli dusíme. Mezitím rozkrojíme cukety podélně na půl a vydlabeme dužinu (např. lžící). Dužinu ze dvou cuket nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osolíme. Dusíme, až je cuketa poloměkká. Poté přidáme dvě lžíce mouky, promícháme a odstavíme. Asi po 5 minutách vmícháme do směsi vejce a naplníme cukety. Posypeme nastrouhaným sýrem nebo poklademe půlkami plátků sýru. Naplněné cukety pečeme v pekáči (i na plechu, záleží na množství) pokapaném olejem a podlité trochou vody na 200°C dokud sýr nezrůžoví, cca 30-40 minut.
Toprecepty