Itálie na talíři: Smetanové gnocchi se žampióny
4. srpna 202110 648
Letní oběd, který zasytí a ještě vás přenese do slunné Itálie? Dejte si smetanové gnocchi se žampióny a pórkem! Tip: Pokud máte zásobu čerstvých hříbků, můžete jimi žampiony nahradit.
Suroviny:
500 g gnocchi
250 g malých žampiónů
1 pórek
1-2 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
1-2 lžíce másla
1-2 lžíce hladké mouky
mléko
pepř
sůl
parmazán na posypání
Postup přípravy receptu
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a uvaříme hustý bešamel, který případně naředíme mlékem.
Přidáme kolečka pórku a necháme je změknout "na skus".
Omáčku osolíme a ochutíme česnekem.
Žampióny nakrájíme na silnější plátky (já je neloupu, jen dobře očistím papírovou utěrkou) a orestujeme na másle. Noky uvaříme podle návodu a vše lehce, ale důkladně promícháme.
Dochutíme solí a pepřem.
Hotový pokrm sypeme jemně strouhaným parmazánem.