Houbový kuskus: Lehká večeře s vůní lesa
14. července 202117 037
Vrátili jste se z lesa s plným košíkem, ale smaženice už máte plné zuby? Zkuste to tentokrát s kuskusem! Tato příloha typická pro severní Afriku už má své místo i v české kuchyni. Rychlý recept vás zasytí a ještě si pochutnáte.
Suroviny
2 hrsti směsi lesních hub
1 hrnek kuskusu
1 cibule
4 stroužky česneku
máslo
olej
2 hrnky vývaru (vroucího)
sůl
drcený kmín
Postup přípravy receptu
V kastrole rozpálíme olej a máslo v poměru 1:1 a dohněda orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky, necháme rozvonět a přidáme očištěné, pokrájené houby. Promícháme, orestujeme, osolíme, posypeme kmínem, mírně podlijeme, přidáme lisovaný česnek a dusíme, dokud houby nebudou "na skus".
Přisypeme kuskus, dobře promícháme, odstavíme z plotýnky a zalijeme vroucím vývarem. Necháme pod pokličkou nabobtnat a vsáknout veškerou tekutinu.
Podle potřeby buď přilijeme vývar, nebo - bylo-li ho příliš - necháme krátce odpařit. Dosolíme, dochutíme a přidáme sekanou pažitku nebo petrželku.