Hospodská klasika v pohodlí domova? Udělejte si domácí utopence!
14. června 202124 873
Utopenci patří k nejoblíbenějším hospodským pochoutkám v Česku. Vyrobte si je doma! Je to opravdu jednoduché a má to tu výhodu, že můžete naložené špekáčky ochutit přesně podle sebe. Podávejte s čerstvým chlebem a pivem ze džbánku.
Suroviny
1,5 kg špekáčků (hrubých párků)
0,5 kg cibule
feferonka
Nálev:
0,4 l octa
0,6 l vody
1 polévková lžíce soli
3 polévkové lžíce cukru
1 lžíce oleje
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1 lžička celého pepře
Postup přípravy receptu
Nálev povaříme asi 5 minut a necháme vychladit.
Špekáčky - párky oloupneme a podélně překrojíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Do třílitrové láhve dáme na dno vrstvu cibule, část koření z nálevu, kousek feferonky a
vrstvu špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice.
Nakonec zalijeme studeným nálevem.
Necháme uležet 7 dnů v chladu.