Falešná "tvarohová" pomazánka z tofu a kešu, která zachutná i všežravcům
4. ledna 20217 520
Jste vegan nebo vegetarián a hledáte inspiraci? Anebo chcete pohostit blízkého, který nejí živočišné výrobky, něčím lahodným? Falešná "tvarohová" pomazánka z tofu a kešu oříšků je to pravé pro vás!
Suroviny:
1/2 hrnku nesolených kešu oříšků
1 stroužek česneku
400-450 g tofu natural
2 vrchovaté lžíce nasekané čerstvé bazalky
2 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
(pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené v poměru 1 lžíce čerstvých = 1 lžička sušených, nicméně ideální by bylo mít alespoň některé čerstvé)
2-3 lžíce citrónové šťávy
1/4 hrnku nadrobno nakrájené červené cibule
2 lžíce lahůdkového droždí (tebi)
sůl
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy receptu:
V mixéru rozmixujte kešu ořechy a česnek, dokud nemají konzistenci drobenky nebo strouhanky, přidejte prsty rozdrobené tofu a opět rozmixujte, dokud se neutvoří víceméně hladká směs.
Přidejte všechny ostatní ingredience a několikrát zapulzujte v mixéru (nemixujte však úplně na kaši, v pomazánce by měly být malé kousky cibule a bylinek).
Ochutnejte a dochuťte solí, citronovou šťávou či pepřem.
Nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici, poté se do toho můžete pustit.