Dokonalá ovocná bublanina, která chutná jako léto samo
26. června 202140 455
Bublanina patří k létu skoro stejně jako zmrzlina nebo dovádění u vody, a to proto, že ji máme spojenou především s třešněmi. Tento recept na oblíbený moučník ale můžete použít v kombinaci s jakýmkoliv ovocem, které máte rádi.
Suroviny:
300 g cukru
6 vajec
150 g oleje
150 g mléka
435 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
trochu citronové kůry
1 prášek do pečiva
ovoce (třešně, jahody, borůvky)
Postup přípravy receptu:
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).
Pak postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem.
Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu poprášíme hladkou moukou.
Pečeme na cca 180 stupňů.
Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizne z talíře.