Dokonalá medová žebírka do trouby i na gril
7. srpna 20219 704
Chystáte se grilovat? Vsaďte na šťavnatá žebírka v medové marinádě. Jsou trochu sladká a trochu pikantní a perfektně se hodí i na přípravu v troubě.
Suroviny:
1,5 kg vepřových žebírek
150 ml tekutého medu
100 ml sladké chilli omáčky
5 lžic octa
3 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce granulovaného česneku
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce hrubozrnné soli
Postup přípravy receptu:
Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat.
Marinovaná žebra vložíme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně hodinu a půl.
Vypečenou šťávu můžeme zahustit.
Podáváme s dobrým pečivem.