Dietní lahůdka: Křupavé kedlubny na česneku
12. července 202137 724
Vegetariánská dobrota plná vitamínů, které překvapí exoitckou vůní kurkumy - to jsou tyto skvělé kedlubny pečené na česneku. Určitě vyzkoušejte!
Suroviny
4 velké (nedřevnaté) kedlubny
4 stroužky česneku
2 lžíce másla
100 ml smetany Rama cremefine ke šlehání
1 bujon - bylinkový
vegeta
hrst nasekané čerstvé kudrnky
2 lžičky kurkumy
sůl
Postup přípravy receptu
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na špalíčky nebo na plátky a osmahneme na rozehřátém másle.
Přidáme dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a jakmile se kedlubny začnou zbarvovat, přilijeme trochu vody (asi 1 dl), bylinkovou kostku, kořenící směs, zbylý česnek utřený se solí a dusíme doměkka.
Zeleninu hlídáme, aby se nerozvařila, ale zůstala příjemně křupavá.
Zalijeme smetanou, do které jsme zašlehali kurkumu a redukujeme na požadovanou hustotu.
Vmícháme petrželku a podle chuti dosolíme.