Cukety na plechu: Vegetariánské pohoštění snadno a rychle
28. června 202130 484
Cuketa je vynikající zelenina, která má v kuchyni široké využití, a tak není divu, že ji milují hlavně vegetariáni a vegani. Tento snadný a rychlý recept potěší každého, kdo nejí maso, ale osloví i milovníky klobásek.
Suroviny:
cuketa - mladá, pevná, bez jader
olivový olej
2 větší stroužky česneku
mletá sladká paprika
trochu chilli
sůl, oregano
2 mozzarelly
Postup přípravy receptu:
Olej rozmícháme s prolisovaným česnekem, solí, paprikou, chilli a oreganem.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky 0,5 cm, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nebo silikonovou fólií), potřeme z obou stran ochuceným olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C, dokud nezačnou plátky červenat.
Pak na ně rozložíme kousky mozzarelly a ještě zapečeme. Podáváme s bagetkou.