Co ke grilovnému masu? Řecké tzatziky!
24. července 202115 054
Grilovací sezóna je v plném proudu! K propečenému fláku masa to chce nějakou svěží přílohu. Zkuste třeba tradiční řecké tzatziky z okurky a jogurtu.
Suroviny
1 salátová okurka
1 svazek kopru
1-2 stroužky česneku
200 g řeckého jogurtu (nebo 1 jogurt a 1 hustá zakysaná smetana)
sůl
Postup přípravy receptu
Okurku nastrouháme, dáme do síta, osolíme a vymačkáme z ní veškerou vodu. Dobré je vždy chvíli počkat, než se okurka "vypotí", a pokračovat v mačkání.
Smícháme s prolisovaným česnekem, jemně nasekaným koprem a jogurtem. Dochutíme solí a černým pepřem, nejlépe čerstvě mletým. Podáváme dobře vychlazené.