Co k večeři na chatě? No přece chasníkovy řízečky
15. srpna 2021125 553
Pokud vás během prázdnin na chalupě přepadne velký hlad, rozhodně vyzkoušejte šťavnaté chasníkovy řízečky. Lahůdka z vepřových kotlet se slaninou a česnekem zachutná každému.
Suroviny
4 plátky vepřové kýty
1 cibule
5 stroužků česneku (může být i víc)
4 plátky slaniny
sůl
pepř mletý
mletá červená paprika sladká
1 vejce
0,2 l piva
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Postup přípravy receptu
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.
Na každý plátek dáme kolečko cibule a přeložíme plátkem slaniny.
Vejce rozkvedláme s pivem. Plátky masa opatrně obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji.