Až se zima zeptá: Sterilovaná rajčata do zásoby bez nálevů a chemie
16. srpna 202144 856
Ať už budete v zimě chtít dělat rajčatovou omáčku na těstoviny, přidat rajčátka k pečenému masu nebo třeba do polévky, zásoba letní úrody se vám bude hodit. Poradíme vám, jak rajčata uchovat bez chemie, nálevů a 100% přírodní cestou.
Suroviny
rajská jablíčka
Postup přípravy receptu
Čerstvá rajská jablíčka pečlivě opereme, raději dvakrát.
Podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky a naskládáme, nebojíme se přitlačit, do čistých sklenic a zavíčkujeme.
Nepoužívám vůbec žádné přísady ani nálevy. Sterilujeme na 90°C 30 minut. Takto upravená rajčata se po otevření dají velmi snadno oloupat a můžete je díky přírodní chuti použít na přípravu čehokoliv, kam rajčata přijdou. Mám je vždy do další sklizně.