Svatomartinské rohlíčky z kynutého těsta s ořechovou a povidlovou náplní 🥐🌰🥜
30. října 20252 309
Svatomartinské rohlíčky s kynutého těsta s ořechovou a povidlovou náplní 🥐🌰🥜
Svatomartinské rohlíčky jsou tradičním symbolem listopadového svátku a křehká kombinace kynutého těsta s ořechovou a povidlovou náplní je naprosto neodolatelná! V dnešním videu si ukážeme, jak si je jednoduše a rychle připravit doma. Vůně čerstvě upečených rohlíčků vám zaručeně rozzáří podzimní dny. Tak pojďme na to a připravme si ty nejlepší Svatomartinské rohlíčky, které si všichni zamilují! 🥐🌰🥜
Ingredience na 24 rohlíčků
350 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
90 g rozpuštěného másla
200 ml vlažného mléka
2 žloutky
20 g čerstvého droždí
1 vanilkový cukr
2 lžičky citronové kůry
špetku soli
vejce na potření
sekané mandle
Náplň ořechová na 24 rohlíčků ( já jsem dělala z poloviční dávky )
150 g mletých vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
50 ml mléka
1 bílek
2 lžíce másla
Těsto kyne 90 minut a pak ještě 15 minut.
Pečeme - klasická trouba horní a spodní ohřev 180 °C - cca 15 minut horkovzdušná trouba 160 °C - cca 15 minut.