Pečená kachna bez práce, bramborový knedlík a červené zelí 🍗🍗🍗🍽️🔪
28. října 20254 384
Pečená kachna bez práce, bramborový knedlík a červené zelí 🍗🍗🍗🍽️🔪
Pokud máte chuť na tradiční český pokrm, který zahřeje a potěší, tento videorecept je pro vás! Dnes vám ukážu, jak připravit pravou českou klasiku – pečenou kachnu s bramborovými knedlíky a červeným zelím. Pokud máte rádi jídlo, které si připravíte s láskou a užijete si ho v rodinném kruhu, tento recept je přesně pro vás. Kachnu pečeme dlouho na nízké teplotě, aby byla dokonale křehká, a na závěr ji zapečeme do zlatova na grilu. K tomu si připravíme nadýchané bramborové knedlíky a červené zelí s máslem. Pusťte se do toho a pochutnejte si!
Ingredience:
Kachna cca 2 kg (pokud bude větší, tak upravte délku pečení)
sůl
drcenný kmín
pečeme 4 hodiny při teplotě 120-130°C zavřenou v pekáči - v průběhu neotevíráme a nekontrolujeme po 4 hodinách odkrejeme dáme na gril na 200°C a pečeme do zlatova cca 20 minut
Bramcorové knedlíky
1500 g vařených brambor
2 vejce
3 lžičky soli
450 g hrubé mouky
1 velká lžíce škrobu + 1 lžíce škrobu na obalení knedlíků
knedlíky vařím 20 minut - dle velikosti
červené zelí, máslo, mouka.
Dobrou chuť.