Masová pomazánka – jednoduchá, rychlá a božská
11. září 202510 328
Máte doma pečené maso a nevíte, co s ním? Připravte si lahodnou masovou pomazánku, která je rychlá, sytá a skvěle se hodí na čerstvý chléb nebo pečivo. V dnešním videu vám ukážu, jak z pečeného masa vykouzlit pomazánku, po které se na stole jen zapráší.
Ingredience
Pečené maso -
500 g vepřového boku
1kg vepřové plece
4 střední cibule
1 mrkev
6 stroužků česneku
1/2 lžičky mletého pepře
1 a 1/2 lžičky soli
1 - 2 lžičky majoránky
3 kuličky nového koření nebo použijte mleté jako já
3 bobkové listy
Pekla jsem klasicky v troubě na horní a spodní ohřev při 200 °C zhruba 1 hodinu, nebo dokud se na mase neobjeví pěkné opečky.
Po upečení maso umeleme nebo rozmixujeme v robotu. Ještě horkou směs můžeme naplnit do sklenic, zavíčkovat a uložit do chladu – ideálně do lednice. Takto připravenou masovou směs lze podávat hned, nebo ji podle chuti dochutit – třeba hořčicí, lákem z kyselých okurek, nasekaným vařeným vajíčkem, solí či pepřem. Fantazii se meze nekladou a pokaždé tak můžete vytvořit trochu jinou, ale vždy výbornou masovou pomazánku.