Křehký koláč s jahodami
26. června 20255 563
Dneska si upečeme něco opravdu výjimečného – křehký koláč s jakodami. Lehký, máslový korpus, šťavnaté ovoce a vůně, která provoní celou kuchyň. Rychlý recept, skvělý výsledek – ideální pro letní odpoledne nebo sladkou tečku ke kávě. Tak pojďme na to!
Forma 26cm
Ingredience
Těsto - 400g polohrubé mouky, 200g másla, 1 lžička kypřícího práčku do pečiva, 100g moučkového cukru, 3 žloutky.
Jahodová náplň - 500g čerstvých jahod ( nebo jiné ovoce), 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce dětské krupičky nebo hrubé mouky.
Bílková náplň - 3 vaječné bílky, 75g moučkového cukru.
První pečení 190°C - 15 minut.
Druhé pečení 180°C - 30-40 minut.
Přeji vám dobrou chuť.