Královský jablečný dezert
10. července 202523 380
Královský jablečný dezert nesmí chybět na žádné oslavě, skvěle se hodí k odpolední kávě. Jeho chuť je fantastická a příprava jednoduchá. Výsledkem budete překvapeni a zamiluje si ho celá rodina.
Rozměr plechu 29x38cm
Na korpus / piškot
3 vejce, 4 polevkové lžíce cukru, 2 polevkové lžíce hladké mouky.
Na náplň
750 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 150 ml vody.
Na krém
400 - 500 ml smetany ke šlehání, 200 g zakysané smetany, želatinový ztužovač za studena, 3 polévkové lžíce moučkového cukru.
Ozdoba
80 g nastrouhané tmavé nebo mléčné čokolády.
Pekla jsem na 150 °C program horký vzduch 10 - 15min - upravte dle vaší trouby, každá peče jinak.