Jahodová slast: Buchta s ovocem, tvarohem a drobenkou, která zmizí ze stolu hned
3. července 20256 218
Vítejte u dnešního receptu! Dnes si spolu upečeme neodolatelnou jahodovou buchtu s tvarohem a máslovou drobenkou. Nadýchané těsto, krémová tvarohová vrstva, šťavnaté jahody a křupavá sladká drobenka – to vše v jednom plechu. Ideální letní moučník, který zvládne opravdu každý. Tak pojďme na to! 🍓🧁
Forma 30 x 20 cm
INGREDIENCE
Drobenka - 100g polohrubé mouky, 60g moučkového cukru, 60g rozpuštěného másla.
Tvaroh - 400g plnotučného tvarohu, 3-4 lžíce moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce pudinkového prášku (vanilkový).
500g čerstvých jahod nebo jiné ovoce.
Těsto - 3 vejce, 180g moučkového cukru, 200g změklého másla, 200g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček (37g) vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce zakysané smetany.
Trouba - pustit horní a spodní ohřev - klasika - 180°C - 60 minut.
Přeji vám dobrou chuť.