Hospodský guláš - klasika české kuchyně
21. října 20254 552
Hospodský guláš – poctivý recept z české kuchyně
Dnes si připravíme klasiku české kuchyně – poctivý hospodský guláš. Šťavnaté maso, spousta cibule, voňavá paprika a jemně zahuštěná omáčka. Ideální recept, který chutná jako od babičky i ze staré hospody. Tradiční guláš, který voní cibulí, česnekem a paprikou. Maso se dusí, aby bylo krásně měkké, a omáčka má tu správnou hustotu i chuť. Podávat ho můžete s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Ingredience:
1 kg hovězí kližky (já používám cca 400 g kližky a 600 g hovězího zadního)
500 g cibule
3 lžíce oleje
2 lžíce sádla
4–6 stroužků česneku
1 menší rajčatový protlak
1–2 lžíce lahůdkové červené mleté papriky vývar (nebo voda + masox)
sůl
pepř
majoránka
Jíška:
5 lžic oleje/sádla
3–4 lžíce hladké mouky
Dobrou chuť! 🍲