Italové jsou v šoku: Ostravák připravil boloňské špagety po svém
5. května 20252 278
Hoho, dneska si dáme lekcu z italské kuchyně po ostravsku! Špagety jak cyp, co by aj Italovi ukápla slza. V receptu nechybí víno, rajčata ani pořádná dávka humoru. Naléj si deci, navál si zástěru a kukni, jak to robí ostravský gastrochef!
Seznam do samošky:
Olivový olej 4 lžíce
Mleté maso mix 600 g
Mrdkev 40 g
Petržel 40 g
Cerel 30 g
Rajský protlak 3 lžičky
Cherry rajčátka 180 g
Červené víno 300 ml
Plechovka loupaných rajčat 500 g
Hovězí vývar 1 litre
Lžíce nakrájené petrželky
Koření do košička:
Bobkový list 4 ks
Černý pepř 8 kuliček
Nové koření 6 kulí
Na dochucení:
Sůl, pepř a cukr podle chuti
Podávej s čerstvou bazalkou a sýrem parmezan