Našel jsem zatím nejlepší recept na legendární buřty na černém pivu. Vyzkoušel jsem a už vím, že špekáčky na pivu už nebudu dělat jinak. Základem receptu jsou kvalitní špekáčky s vysokým obsahem masa a trošku trpělivost v kuchyni. Buřty na pivu ve vynikající omáčce určitě vyzkoušejte! Přeji vám dobrou chuť, Brepta 
Seznam ingrediencí: 
Špekáčky 5 ks 
Cibule 3 ks 
Paprika 120 g 
Rajský protlak 140 g 
Chilli (podle chuti) 
Bobkový list 
Tymián 1 lžička 
Česnek 3 stroužky 
Černé pivo 500 ml (pozor ať není moc hořké) 
Vinný ocet 1 lžíce 
Třtinový cukr 1 lžíce 
Med 2 lžíce 
Sádlo Sůl a pepř