Biopotraviny
31. října 2013217 724
Obchůdky s produkty ekologického zemědělství u nás pomalu rostou jako houby po dešti. A názory na ně se různí. Většinová
populace je však podle statistik vůči těmto produktům skeptická. Jako 
zásadní kladná stránka se uvádí absence chemických prostředků v případě 
rostlinných produktů. U živočišné produkce pak šetrnější a humánnější 
podmínky pro chov zvířat. Někteří odborníci na
druhou stranu poukazují na negativní elementy, jako je možnost šíření 
mikroorganismů a plísní. Celkový podíl biopotravin na trhu je pouhých 
2,1 procent, ale počet výrobců stále roste. Odbornice na zdravou výživu
 v našem videu nastiňují jejich kladné i stinnější
stránky, nicméně se shodují na tom, že u některých ekopotravin je 
obrovským plusem autentická a plná chuť. Je podle vás na místě, aby byl 
trh těmito produkty obohacován, nebo to považujete z hlediska stravování 
za zbytečné? Fandíte bioproduktům a kupujete je,
nebo jsou pro vás cenově nedostupné a nemáte v ně důvěru?